

STEM Faculty Induction FOR POSTGRADUATE RESEARCH STUDENTS

FACULTY INDUCTION PROGRAMME 2024 Wednesday, 2 October

Location: Library Seminar Rooms 1 & 2

Time	Subject	Speaker
9:00 AM	Coffee & Tea	
09:10 (5mins)	Welcome and outline of the morning	Sarah Sherlock, Director of STEM Research
09:15 (10mins)	Introduction to STEM	Nicholas Braithwaite, STEM Executive Dean
09:25 (5mins)	Overview of STEM Faculty and Research	Sarah Sherlock
09:30 (15 mins)	Ice breaker	Kayleigh Smith, PGR-GS Liaison
9:45 (30 mins)	Becoming a Researcher	Sarah Sherlock
10:15 (30mins)	3-minute overview of STEM research in the Schools:	
	Knowledge Media Institute	TBD, KMi
	Computing and Communications	Soraya Kouadri, C&C PGRT
	Engineering and Innovation	Toni Gladding, E&I Director of Research
	Mathematics and Statistics	Marc Pradas, M&S Director of Research
	Environment, Earth and Ecosystems	Neil Edwards, EEES Director of Research
	Life, Health and Chemical Sciences	Francesco Crea, LHCS Director of
	Physical Sciences	Research Helen Fraser, SPS Director of Research
10:45	Closing Remarks & Questions Coffee & Tea	Sarah Sherlock