## STEM Faculty INDUCTION FOR POSTGRADUATE RESEARCH STUDENTS

## FACULTY INDUCTION PROGRAMME 2024 Wednesday 7 February

Location: Christodoulou Meeting Rooms (CMR) 1

| Time               | Subject  | Speaker   |
|--------------------|--|---|
| 9:00 AM            | Coffee & Tea                                       |   |
| 09:10<br>(5mins)   | Welcome and outline of the morning                 | Sarah Sherlock, Director of STEM Research         |
| 09:15<br>(10mins)  | Introduction to STEM                               | STEM Executive Dean or Associate Dean of Research |
| 09:25<br>(5mins)   | Overview of STEM Faculty and Research              | Sarah Sherlock                                    |
| 09:30<br>(15 mins) | Ice breaker  | Sarah Sherlock                                    |
| 9:45<br>(30 mins)  | Becoming a Researcher                              | Sarah Sherlock                                    |
| 10:15<br>(30mins)  | 3-minute overview of STEM research in the Schools: |   |
|                    | Knowledge Media Institute                          | Alexander Mikroyannidis                           |
|                    | Computing and Communications                       | Daniel Gooch                                      |
|                    | Engineering and Innovation                         | Toni Gladding                                     |
|                    | Mathematics and Statistics                         | Ian Short   |
|                    | Environment, Earth and Ecosystems                  | Neil Edwards                                      |
|                    | Life, Health and Chemical Sciences                 | Kate Nixon  |
|                    | Physical Sciences                                  | Helen Fraser                                      |
| 10:45              | Closing Remarks & Questions<br>Coffee & Tea        | Sarah Sherlock                                    |